Total Pageviews

Tuesday, June 12, 2012

'Sé lo que estás pensando'; John Verdon; 2010

Imaginem-nos que reps una carta amb un sobre petit a dins. La carta et diu que pensis en un número. Ho fas, inquiet. Quan obres el sobre petit, seguint les instruccions de la carta, veus que hi ha escrit exactament el número que tu has pensat. Així comença aquesta història policíaca ambientada a l'estat de Nova York i on es veurà involucrat David Gurney, un policia retirat que haurà de deixar la seva vida tranquila per ajudar un vell amic de la universitat. La genialitat de Gurney a l'hora de trobar proves en assassinats inverosímils i la relació madura però complexa que manté amb la seva parella, seran elements capdals de la novel·la.

No trigaré gaire en comprar la segona novel·la de la trilogia, que ja ha sortit i que es titula No abras los ojos. Els capítols són curts i sempre queden penjats, fet que obliga a continuar llegint per satisfer la curiositat. No busqueu un premi Nobel en John Verdon. A cadascú se li ha de donar el que li correspon i cal dir que l'autor fa molt bé allò que pretén. Atrapar al lector i donar-li intriga i misteri amb dosis d'humanitat serena i madura. 

Sé lo que estás pensando t'atrapa des del primer capítol. No el pots deixar ni falta que fa. A mi m'ha robat moltes hores de son i no me n'apenedeixo. Ara que ve l'estiu i molts busquem literatura d'evasió, és un bon moment per deixar-nos seduir per aquest policia jubilat però molt actiu. Lectura ràpida, fàcil i inquietant. Un còctel fresc i tonificant.

2 comments:

Joana said...

La segona és igual d'estupenda.

Anonymous said...

L'he llegit en català, i a mi també m'ha agradat molt, tot i que en alguns moments em perdia. La trama a vegades se'm escapava...

Imma Camins