Total Pageviews

Monday, July 30, 2012

Invitació a la sociologia; Peter L. Berger; 1963

He llegit aquest assaig, no perquè m'apassioni el tema, sinó perquè me'l van recomanar per tenir quatre nocions bàsiques d'aquesta disciplina. He de reconèixer que em costa, que estic fet a la literatura, a la novel·la, al relat curt, al teatre i a un altre tipus d'assaig. Però el llibre de Berger és un clàssic per entendre la societat d'avui dia.

L'autor ens explica com a la societat es maquillen les accions, es camuflen les intencions, ens fa entendre com el sociòleg observa totes aquestes característiques i intenta entendre-les i explicar els motius des de diferents punts de vista, encara que aquests siguin contradictoris i sense importar-li si són correctes o no. Senzillament el sociòleg vol treure l'entrellat del què passa a la societat, del perquè sobretot.

Si algú està interessat en sociologia, aquest és el punt de partida clàssic, la invitació que fa Peter L. Berger, però sobretot, recomano la versió catalana de l'editorial Herder, la traducció de la qual és de Joan Estruch, amb exemples adaptats a la nostra cosmovisió, i prèviament consultats amb l'autor de l'original. Molts universitaris han acceptat la invitació de Peter L. Berger.

No comments: