Total Pageviews

Thursday, June 02, 2011

En defensa de la televisió

El gratuït ADN publicava avui en contraportada una columna de la periodista valenciana Mariola Cubells intitulada Querer a Ortega Cano. En aquest article, l'autora aconsella a les persones que estimen de debò el torero José Ortega Cano que es relaxin "i que no mirin la tele". Ella es refereix a les coses que es diran del torero, se'n surti o no de les seqüeles de l'accident de circulació que ha tingut i que, segons la Cubells, tot serà negatiu. L'autora es refereix òbviament a l'anomeanda televisió escombraria i més concretament a Telecinco, però només ho diu a la frase final de la columna. A la resta parla de la tele en general.

Mariola Cubells és una excel·lent periodista molt crítica amb la tele-escombraria. D'ella podríem recomanar el llibre '¡Mírame tonto!', en què posa de manifest com es fan aquests programes d'autèntica pornografia emocional. Pel que fa a aquest llibre, en parlaré aquest mateix mes de juny, però avui el que ens ocupa és la columna que ha escrit l'autora a la contraportada de l'ADN.

Jo discrepo i ho faig en defensa de la televisió com a mitjà de comunicació de masses. Jo miro la tele cada dia unes quantes hores i m'he assabentat de l'accident del matador a través de la premsa escrita generalista. Sí, encara que sembli mentida, a la tele no he sentit res del tema i si en sé alguna cosa és per l'anomenada premsa de prestigi.

Amb això vull dir que la televisió no és dolenta per sí mateixa sinó que depèn de l'ús que se'n fa, igual que qualsevol altre mitjà. Avui dia, amb la TDT hi ha una bona oferta de programació, variada i només cal tafanejar una mica per trobar alguna cosa del teu gust. Discrepo d'aquells que diuen que ara tenim molts canals i continuen sense fer res interessant. No és veritat. Ara bé, a més canals, més tele-escombraria i més realities i més tertúlies esperpèntiques; però també a més canals més documentals, més cinema, més programes interessants a hores més assequibles i més sèries de qualitat.

La premsa escrita generalista per la seva part, té bona premsa i està ben considerada per la majoria de lectors. En canvi jo m'he pogut aillar de les tertúlies sobre Ortega Cano mirant la televisió i no ho he pogut fer llegint la premsa generalista i seriosa. La notícia ha passat el meu filtre. Alguna cosa no va bé quan la premsa seriosa es rendeix a les vísceres. En aquest cas, voto a favor de la tele. I constato, un cop més, que els tòpics són una gran mentida amb una mínima porció de veritat que serveix per vendre la moto.

No comments: