Total Pageviews

Tuesday, November 07, 2006

'Terra baixa'; Àngel Guimerà; 1897

És una obra de teatre de referència de la Renaixença. Guimerà, que havia nascut a Santa Cruz de Tenerife, fill d'un viatjant del Vendrell, torna a Catalunya als 9 anys i comença a escriure en català. Primer poesia, guanyant diversos premis als Jocs Florals de Barcelona fins ser proclamat Mestre en Gay Saber. Posteriorment, decidirà internar-se en el món del teatre i és com a dramaturg que se'l coneix més. 'Terra baixa' és una lluita entre el Bé i el Mal: el Bé baixat de les muntanyes en forma d'un pastor innocent, enamorat i bondadós, anomenat Manelic; el Mal, la gent de la terra baixa, amb tota la seva hipocresia i les seves enveges. Sembla que Guimerà creu en la bondat natural de l'ésser humà i que és la convivència en societat la que el perverteix. Els rols tan clarament marcats que juguen els personatges d'aquest drama rural fa que siguin autèntics estereotips.

5 comments:

Ramon Bassas said...

Àlex,
T'he trobat ara a blogspot; pq no fas posts més sovint, així ens llegim?

Álex Vidal said...

Bé, casualitats de la vida... Tinc pendent la lectura d'aquest llibre (m'apassiona la literatura) i, ves per on...

http://alexvidalbermudez.blogspot.com

:)

T'enllaçaré al meu blog ;) Salutacions!

brown said...

álex, què tal? conm t'ho fas per llegir tant, treballar, fer bicicleta i estar pendent de les últimes novetats en tangues?

una abraçada

blai

Ramon Bassas said...

T'he llançat un repte en forma de meme aquí i aquí

Carlos said...

Hola Àlex, fa molt que no actualitzes, però,
T'envio aquest www.mataroparticipa.blogspot.com per si vols participar al bloc que l'Ajuntament de Mataró ha posat en marxa per recollir l'opinió i propostes de tothom respecte al seu Programa i Pressupost pel 2008. Ah, si vols, ens podem saludar el proper dimecres 17 a les 7 de la tarda a l’Audiència Pública al Centre Cívic de Pla d‘en Boet sobre això mateix, que és obert a tota la ciutadania.
Gràcies,
www.charlivistaalegre.blogspot.com


Carlos